تاریخ : دوشنبه 13 اسفند 1397
کد 1357

طرح ساماندهی چیدمان تجهیزات پزشکی در بخش های حیاتی بیمارستان - مهندس محمدرضا سرایی 1397

طرح ساماندهی چیدمان تجهیزات پزشکی در بخش های حیاتی بیمارستان - مهندس محمدرضا سرایی 1397
طرح ساماندهی چیدمان تجهیزات پزشکی در بخش های حیاتی بیمارستان
محمدرضا سرایی1، زانکو عبداله پور2، سیداسماعیل هاشمی اقدم3
  1. لیسانس مهندسی پزشکی، سرپرست اداره تامین و صدور پروانه تجهیزات پزشکی، معاونت درمان، دانشـگاه علوم پزشکی تبریز
  2. فوق لیسانس مهندسی پزشکی، دانشکده مهندسی فناوری های نوین، دانشگاه تبریز
  3. دکترای پزشکی، رییس مرکز رشد فنّاوری های تجهیزات پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
 
* نویسنده مسئول: مهندس محمدرضا سرایی
چکیده
مقدمه: بخش های اورژانس، اعمال جراحی و مراقبت ویژه بخش هایی با ریسک بالا در بیمارستان هستند که در کشورهای پیشرفته به عنوان یک بیمارستان کوچک با امکانات معین معرفی شده است چرا که متنوع ترین خدمات سلامت به سطوح مختلف بیماران ارائه می دهند. لذا هدف از این مطالعه ارزیابی وضعیت تامین و استقرار تجهیزات پزشکی این بخش ها با استانداردهای موجود جهت استخراج شکاف ها و ارائه راهکارهای کاربردی در بهبود و رفع نواقص موجود می باشد. 
روش و ابزار: این مطالعه از نوع مقطعی، تحلیلی و مداخله ای بوده و با بازدید میدانی از بخش اورژانس، مراقبت ویژه و اتاق عمل 22 بیمارستان دانشگاهی استان آذربایجان شرقی پیاده سازی گردید. با انجام مشاهده، مصاحبه و بررسی اسناد و مدارک در نرم افزار مدیریت منابع تجهیزات پزشکی، اطلاعات جمع آوری و در نهایت داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تحلیل شد و راهکارهای ساماندهی جهت استاندارد سازی تدوین و ارائه گردید.
نتایج: متوسط مقدار اختلاف با استاندارد های موجود در بخش های مراقبت ویژه، اورژانس و اتاق عمل به ترتیب (1 ± 41) % ،  (1 ± 46) % و (1 ± 50) % بود. 73/72 % مراکز در بازه (25-50 درصد اختلاف) و 27/27 % در بازه (50-75 درصد اختلاف) توزیع شده اند. مراکز درمانی تبریز با 57/37 % درصد اختلاف و شهرستان با 70/49 % درصد اختلاف و نیز بیمارستان امام رضا (ع) تبریز با 03/31 % درصد و بیمارستان برکت امام خمینی (ره) بناب با 11/60 % درصد اختلاف به ترتیب پایین ترین و بالاترین رتبه را به خود اختصاص دادند.
نتیجه گیری: نظر به یافته های پژوهش، وضعیت چیدمان تجهیزات پزشکی در بیمارستان های مورد ارزیابی استان آذربایجان شرقی با (1 ± 45) % درصد اختلاف کل با استاندارد، متوسط ارزیابی شد و مهم ترین معضلات موجود در مراکز، استفاده از تخت های بستری و برانکارد به جای تخت های ویژه، عدم توزیع مناسب تجهیزات پزشکی و کمبود منابع مالی در تامین تجهیزات پزشکی است.
کلید واژه: تجهیزات پزشکی، چیدمان تجهیزات پزشکی، استاندارد تجهیزات پزشکی، مراقبت ویژه، اتاق عمل، اورژانس

 
متن کامل مقاله آموزشی طرح ساماندهی چیدمان تجهیزات پزشکی در بخش های حیاتی بیمارستان را از اینجا دریافت نمایید.


طرح ساماندهی چیدمان تجهیزات پزشکی در بخش های حیاتی بیمارستان - مهندس محمدرضا سرایی 1397