تدوین و بازنگری استانداردهای حرفهای پرستاری
مدیرکل دفتر توانمندسازی معاونت پرستاری وزارت بهداشت خبر داد
مدیرکل دفتر توانمندسازی و ارتقای و بهرهوری سرمایههای انسانی معاونت پرستاری وزارت
بهداشت از تدوین و بازنگری استاندارد حرفهای پرستاری خبر داد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی معاونت پرستاری وزارت بهداشت، علی دادگری در باره جزئیات این برنامه توضیح داد و گفت: با پیشرفت علم پزشکی و گستردگی علوم مرتبط و تخصصها در حرفه پزشکی لزوم تدوین پروتکلهای استاندارد اجرایی در موقعیتهای بالینی بیش از پیش احساس می شود؛ بنابراین تدوین پروتکلهای استاندارد مراقبتی منجر به یکسانسازی نحوه ارائه مراقبت و امکان ثبت و پایش یکپارچه آن میشود.
وی افزود: شواهد نشان دادهاند که کاربرد پروتکلها با رضایت قابل توجه بیمار، پرستار و مدیران پرستاری همراه بوده و میتواند طول مدت بستری بیمار در بیمارستان را نیز کاهش دهد. علاوه بر این کاربرد استانداردها به هزینه اثربخشی اقدامات منجر شده و کاهش بار مالی قابل توجهی را به دنبال دارد.
دادگری تاکید کرد: پروتکلها و استانداردها ابزار مهمی در تصمیم گیری در بالین هستند و از مداخلات بی اثر و گاهی خطرناک و بی مورد جلوگیری میکنند. انضباط حاکم بدنبال بکارگیری استاندارها از نظر اخلاقی و قانونی نیز مهم است و فرایند پیگیری مسائل مرتبط به مسایل قانونی را تسهیل میکند. نتایج حاصل از اقدامات مبتنی بر استانداردها به پژوهشگران حوزه بالینی امکان برای اثربخشی پروسیجرها را میدهد و به شکلگیری شواهد علمی متقن و منظم کمک میکند.
مدیرکل دفتر توانمندسازی و ارتقای و بهرهوری سرمایههای انسانی معاونت پرستاری تصریح کرد: باعنایت به اهمیت تدوین استانداردهای حرفهای و با هدف ارتقای کیفیت خدمات بالینی پرستاری و پیشگیری از خطاهای حرفهای، معاونت پرستاری وزارت بهداشت با همکاری دفتر ارزیابی فناوری تدوین استاندارد و مرکز تحقیقات تعرفه سلامت معاونت درمان اقدام به سازماندهی فرایند تدوین و بازنگری استاندارد حرفهای پرستاری کرده است. براساس اولویت تعیین شده موضوعاتی نظیر سقوط بیمار و ساکشن در فهرست اولیه قرار گرفتند که پروتکل پرستاری برای آنها تدوین می شود.
وی ادامه داد: افزون بر این موارد دستورالعمل اجرایی موضوعاتی مانند انتقال خون که پروتکل آن قبلا تدوین شده، به زودی ابلاغ میشود. براساس تصمیمات اتخاذ شده در این جلسه مقرر شد با بهرهگیری از صاحبنظران، پژوهشگران، انجمنهای علمی، مراکز علمی تحقیقاتی سازمان نظام پرستاری، دانشگاهیان و اساتید برجسته پرستاری به سرعت تدوین و بازنگری پروتکلها و استاندارها در حرفه پرستاری انجام گیرد و از سوی معاونت جهت اجرا ابلاغ شود.