سومین جلسه هماهنگی شورای درمان استان با حضوردکتر صومی "ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز"، دکتر پورفتحی "معاون درمان" به همراه هیات رئیسه دانشگاه با شرکت روسای و مدیران بیمارستانهای دانشگاهی و غیر دانشگاهی ، روسای شبکه ها ، مدیران بیمه تامین اجتماعی ، خدمات درمانی ، کمیته امداد و نیروهای مسلح مورخه 25/2/ 1397راس ساعت 9صبح در محل بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی نورنجات با هدف طرح مشکلات مراکز بدون درنظر گرفتن نوع بیمارستان(خصوصی – نیمه خصوصی یا تابعه دانشگاهی )جهت همفکری ودرک درست از میزان مشکلات و سقف هزینه های مراکز جهت پایش خدمات ، برطرف نمودن مشکلات ودراین راستا کاهش هزینه های اضافی آغاز گردید .
در ابتدا دکتر پور فتحی ضمن خوش آمد گویی و تشکر از هیات مدیره بیمارستان نور نجات که میزبان سومین جلسه هماهنگی درمان بودند ، به مرکز رصد سلامت و خدماتی که ارائه می دهند اشاره فرمودند : وظیفه رصد سلامت سیاسیت گذاری است و مسئول شیفت رصد سلامت در شیفتهای عصر وشب برای تعیین تکلیف بیماران بعنوان نماینده معاون درمان انجام وظیفه خواهد نمودو در نهایت خواستار همکاری بیشتر تمام مراکز در مانی با مرکز فوق شدند. بیمارستانهای خصوصی و نیمه خصوصی با توجه به علاقمندی در یک فیلد خاص برای پذیرش بیماران اورژانسی آمادگی خودرا اعلام کنند و با توانمند سازی واحدهای خود تنها به بیماران الکتیو پذیرش ندهند و در آخر به این مطلب تاکید کردند:
"با توجه به امکانات موجود خدمات سلامت معقول را بدون محدودیت ارائه خواهیم داد ".
در ادامه دکتر صومی "رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز"با اشاره به این مطلب : از دیدگاه حاکم بر وزارت بهداشت تمام بیمارستانها و مراکز یکسان هستند و در قبال اختیاراتی که دارند وظایفی نیز دارند ، شورای هماهنگی درمان جاییست که دست در دست هم می دهیم تا نظام سلامت به بهترین شکل اداره شود.
با توجه به اشغال بالای 80در صد تختهای بیمارستان به توانمند سازی مراکز بهداشت و نظام ارجاع اشاره داشتند، از آمار توسعه بخش دولتی مجموعه مراکز سلامت در طول ریاست خود که برابر با تمام مراکز ماقبل بوده است خبر دادند ، در نهایت به نتیجه ای خواهیم رسید که فردی با 10دقیقه پیاده روی به نزدیکترین مرکز بهداشت جهت گرفتن خدمات سلامت دسترسی داشته باشد.
دکتر صومی به ایمنی بیمار تاکید فراوان داشتند و فرمودند: در مورد اعتبار بخشی و ایمنی بیماران کوتاهی نخواهیم کردو از اصلاح سنجه های اعتبار بخشی نسلهای قبلی که با شرایط کنونی مطابقت ندارد خبر دادند و درنهایت اظهار امیدواری کردندکه: درنظام سلامت نه تنها حق هیچ مریضی نباید از بین برود بلکه حق هیچ پزشک و جامعه پزشکی نیز به عنوان ارائه دهنده خدمت نباید پایمال نشود .
اهم موارد مطروح وتصمیمات متخذه شورای درمان استان:
1- اراِئه گزارش آماری مرکز رصد سلامت توسط دکتر کفیلی" مدیر مرکز رصد سلامت " مقرر شد مراکزدرمانی همکاری لازم را با مرکز رصد سلامت با هدف دسترسی آسان و به موقع بیماران به مراکز خدمات درمانی و بیمارستانها و دریافت سرویس های مورد نیاز ، اطلاع به هنگام مسئولین و مدیران دانشگاه و مراکز و بیمارستانها از تمام موارد و وقایع و اتفاقات حوزه مدیریتی خود برای پیگیری و اقدام به موقع و حل موارد و مشکلات احتمالی را داشته باشند.
2-ارائه گزارش در مورد اهمیت فرآیند نظارت ، سامانه صدور پروانه ها و موارد نظارتی وفلوچارت اصل موافقت اصولی وموافقت بهره برداری وآئین نامه مربوطه توسط دکتر عزیزی "مدیر نظارت ،اعتبار بخشی وصدور پروانه "
3-طبق گزارش دکتر صمدی راد "رئیس سازمان پزشکی قانونی استان "مقررشد مراکز درمانی و پزشکی قانونی طرف قرداد با مراکز پیگیری لازم را در راستای برنامه "دادپزشک استان" جهت تعیین تکلیف آسانتر موارد مراجعه از سازمان پزشکی قانونی داشته باشند.
4- با مروری بر مطالب اعتبار بخشی ونتایج دور سوم اعتبار بخشی و... توسط دکتر میراب "رئیس اداره نظارت واعتبار بخشی " مقررگردید باز دیدهای ادواری تاثیر مستقیم بر نتایج باز دیدهای جامع خواهد داشت در صورت گزارش دانشگاه در خصوص ارتقا و تنزل رتبه بیمارستانی نسبت به دفعه های قبل دفتر اعتبار بخشی وزارت نسبت به ارزیابی جامع زود هنگام اقدام خواهد نمود .
5-تاکید دکتر سروران بر پیگیری بیشتر روسا بیمارستانها و مدیران شبکه ها از تراز مالی خود تا با بزرگنمایی کسورات بیمه ،سازمانهای بیمه گر ، علت بررسی و مشخص شود.
6- مراکز غیر دانشگاهی در خصوص پرداختی بیمه ها و سقف اعتبارات به مراکز انتقادتی و پیشنهاداتی داشتند که مقرر گردید رئیس دانشگاه در این خصوص جهت حضور نمایندگان این مراکز در جلسات نظام نوین سلامت در تهران برای حل مشکلات پیگیری های لازم را بعمل آورندو همچنین برخی مشکلات با رهنمودهای رئیس دانشگاه ومعاون درمان هماهنگ وحل گردید.